Ervaar in virtual reality hoe NASA op Mars wil gaan landen

Het is geen geheim dat NASA een bemande raket naar Mars wil sturen. De kans is helaas groot dat de meesten van ons daar niet bij gaan zijn. Dat betekent echter niet dat je niet zelf naar de rode planeet kunt gaan. Er is namelijk een virtual reality-ervaring gemaakt voor de HTC Vive, Oculus Rift en de PC via Steam.

NASA maakte de ervaring – Mars 2030 – niet, maar keurde deze wel goed. De ervaring zet je in de schoenen van een astronaut die 24 kilometer van het landschap van Mars ontdekt. Het landschap is volledig gemodelleerd als het echte oppervlak van de planeet, dat vastgelegd werd door de HiRISE-camera van de Mars Reconnaissance Orbiter.

Op de planeet kun je over het oppervlak lopen, monsters verzamelen en deze analyseren onder een virtuele microscoop in je habitat. Die kleine huisjes hebben hetzelfde ontwerp als het concept voor de eerste varianten van NASA zelf. Ben je klaar met het analyseren van je monster, dan kun je je resultaten zelfs naar de Aarde sturen.

Mars 2030 wordt nog echter doordat er schermen zijn voor je pak en je rover. Daarop zie je biometrische data en meters voor je levensonderhoud.

Downloaden

De ervaring wordt volledig in 8K weergegeven. Om Mars 2030 te kopen betaal je 14,99 euro. De ervaring is er nog niet voor de PlayStation VR, maar die komt “binnenkort”.