Zo moet een kunstmatige intelligentie in Singapore de drukte op straat verminderen

De overheid in Singapore werkt samen met Fujitsu aan een speciale smartphone-app, die met behulp van kunstmatige intelligentie drukte op straat moet beïnvloeden. De app schat voor iedere gebruiker in wanneer ze het beste vanaf een drukke plek naar huis kunnen gaan, zodat er geen opstoppingen ontstaan.

De gekoppelde kunstmatige intelligentie kijkt naar het grote plaatjes, zodat groepen stuk voor stuk naar huis worden gestuurd. Het zorgt ervoor dat niet iedereen om 17:00 uur in de spits staat.

Drukte app Fujitsu

Gebruikers van de app mogen hun voorgestelde vertrektijd aanpassen, als dit echt niet uitkomt. Mensen worden echter aangespoord om de instructies van de app te volgen. Zo kan er bijvoorbeeld korting worden aangeboden als je op het aangegeven moment vertrekt of juist op een bepaald moment even blijft stilstaan.

Slaat de app aan, dan zou dit nogal wat effect op de werksituatie in Singapore kunnen hebben. Men zou dan met flexibele werktijden moeten leren omgaan, om zo de verkeersdrukte te vermijden. In Singapore een absolute noodzaak: het land is al aardig overbevolkt, waardoor het niet mogelijk is om simpelweg meer wegen en gebouwen neer te zetten.