Trailer The September Issue

Nog anderhalve week en dan draait de veelbesproken film ‘The September Issue’ eindelijk in de Nederlandse bioscopen. Het item waar de film om draait ligt inmiddels al in de winkel: het september nummer van de Amerikaanse modebladen en in het bijzonder de Vogue. De film volgt Anna Wintour, hoofdredacteur van Vogue en mogelijk de meest belangrijke vrouw in de modeindustrie.

Wie nog nooit van haar gehoord heeft mag voor het gemak even terugdenken aan Meryl Streep’s personage in de film the Devil Wears Prada, welke gebaseerd was op Wintour.

In deze film volgde R.J. Cutler de échte topvrouw achter een modeblad, tijdens de totstandkoming van het oh-zo belangrijke septembernummer. Met stip hét belangrijkste, dikste, best-verkochte en meest toonaangevende nummer van het hele seizoen.

Cutler spendeerde 9 maanden in het Vogue hoofdkantoor in New York en registreerde alle handelingen die aan het speciale nummer voorafgaan. Met een deadline als climax en een notoire tiran als hoofdpersonage beloofd dit dan ook een erg fascinerende film te worden.