FABMOB verzamelt atmosferische data en zet het om in 3D geprinte objecten

Het bedrijf FABMOB verzamelt atmosferische informatie en zet het om in 3D geprinte objecten. Volgens FABMOB kan data heel saai en verwarrend zijn tenzij het op een goede manier gevisualiseerd wordt. En dat is precies wat ze met dit project proberen te bereiken.

De FABMOB machine monitort diverse aspecten van de aarde zoals de tijd, locatie, licht, temperatuur, geluid en vochtigheid. Vervolgens wordt de data over een korte tijdsperiode door een algoritme gehaald die het omzet in een fyisiek object; de ATMOStag. Het resultaat is een klein vierkantje dat nog het meest wegheeft van een ongelijk badkamertegeltje. Het tegeltje bevat echter alle verzamelde atmosferische informatie in één.

Elke ATMOStag heeft zijn eigen website die gehost wordt door de organisatie Smart Citizen. Smart Citizen is een organisatie die het klimaat probeert te monitoren en met behulp van deze informatie willen ze een doorzoekbare database creëren. De website bevat alle informatie die met behulp van het tegeltje gevisualiseerd is.

Vervolgens is het de bedoeling dat de ATMOStag op de bijbehorende locatie neergelegd wordt zodat voor iedereen te zien is hoe de aarde er aan toe is. Je kunt hier ook je eigen ATMOStag maken.

ATMOStags__en_-2

mi9hocjzrqkd7krg6dbv

w640-14