Geïnspireerd op Project Ara laat Blocks gebruikers nu zelf hun smartwatch samenstellen


Hoewel Google’s Project Ara op dit moment nog in de ontwikkelingsfase zit inspireert deze modulaire telefoon nu al anderen om dit phoneblocks concept te gebruiken voor een andere soort apparaat, namelijk: wearables.

Een Brits team is bezig een modulaire smartwatch te ontwikkelen, genaamd Blocks. Hiermee trachten ze een volledig maakbare wearable ervaring te bieden. Het idee is dat gebruikers zelf een wearable kunnen samenstellen die aansluit op hun persoonlijke wensen.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om individuele blokjes (onderdelen van de smartwatch) te kopen, zoals een hartslagmeter of een GPS systeem, die samen de slimme band vormen die ze wensen te hebben. Dit kan variëren van een simpele fitness band tot een volledige smartwatch!

Omdat wearables een stuk persoonlijker zijn dan een mobiele telefoon, die niet constant is verbonden aan het lichaam, is het idee voor een modulaire smartwatch niet eens zo gek.

Het Britse team dat verantwoordelijk is voor dit modulaire smartwatch-concept zegt al een functionele prototype te hebben ontwikkeld. Het huidige doel is om het design van Blocks te verbeteren zodat het apparaat comfortabel zit en er tegelijkertijd ook goed uit ziet voor de gebruikers. Het team plant om met behulp van crowdfunding het product vervolgens in 2015 op de markt te brengen.