Cocoon is unieke beveiliging van je hele huis via infrageluid

Je hele huis beveiligen met slechts één gadget? Het klinkt als een lastige belofte om in te lossen, maar Cocoon wil het toch gaan waarmaken dankzij infrageluid. Het voorkomt in ieder geval dat je camerabeelden ineens overal online opduiken.

De Cocoon is anders dan andere slimme beveilingsgadgets die momenteel op de markt zijn. Niet alleen qua uiterlijk, maar vooral omdat het apparaat geen gebruik maakt van bewegingssensoren, camera’s of magnetische sensoren.

De Cocoon maakt gebruik van infrageluid, geluidsgolven onder de 20Hz, die niet hoorbaar zijn voor mensen. Het beveiligingsysteem combineert de metingen met algoritmes en is daarmee in staat om een volledig huis te monitoren vanuit één locatie. Door muren en deuren heen dus.

Of de technologie in de praktijk ook werkt, is nog onbekend. Persoonlijk ben ik vooral benieuwd wat de Cocoon doet in een appartementencomplex. Toch kan de Cocoon rekenen op genoeg interesse: afgelopen vrijdag ging een crowdfunding campagne voor het apparaat online en amper 4 dagen later is men al op bijna de helft van de gewenste $100.000.

Voor $249 kun je de Cocoon op de kop tikken. Wees overigens gerust: naast infrageluid heeft de beveiligingsgadget ook ‘gewoon’ de beschikking over een HD camera, microfoon en bewegingssensor, zodat je via je smartphone mee kan spieken mocht er iets gebeuren in je huis.

Meer info op de Indiegogo-pagina van Cocoon.