Smartphone thermometer maakt het makkelijk de temperatuur van je baby op te nemen

Het meten van de temperatuur van een baby is niet altijd een pretje. Een vader, tevens eigenaar van een babywinkel, bedacht een gemakkelijkere manier om de temperatuur van je kind op te meten.

Het in China gevestigde bedrijf Joywing Tech lanceerde een project op crowdfundingplatform Kickstarter voor de Wishbone, een slimme thermometer waarmee je eenvoudig de temperatuur van een baby kunt meten.

Dat een dergelijke oplossing een uitkomst is blijkt wel uit het resultaat van het project. Met nog een week te gaan heeft de Wishbone al meer dan 140.000 dollar opgehaald, zeven keer zoveel als het doel van 20.000 dollar.

7836eb6f6fe91eb346640b0d043e0471_original

De oprichters van Joywing Tech ontwikkelden de Wishbone omdat de traditionele manier van temperaturen voor veel ongemak zorgt. In veel gevallen dienen beide ouders de baby vast te houden zodat zij de temperatuur van de baby kunnen meten. Daarnaast moeten ouders de baby altijd wakker maken om de temperatuur te kunnen meten.

De Y-vormige slimme thermometer kan via de headphone jack verbonden worden aan een Android of iOS smartphone en leest via een infrarood sensor de temperatuur van de baby af. Om de thermometer goed te laten functioneren dienen ouders de infrarood sensor ongeveer vijf centimeter boven het hoofd van de baby te houden, waarna na twee seconden de temperatuur verschijnt in de bijbehorende Android en iOS app.

Het grote voordeel is dat baby’s hierdoor niets meer merken van het temperaturen en hoeven zij ook niet langer wakker gemaakt te worden. Daarnaast is de thermometer ook te gebruiken om de temperatuur van babyvoeding te meten.

Volgens de oprichters is de Wishbone zeer nauwkeurig en heeft de thermometer slechts een afwijking van 0,2 graden Celcius. Hiermee is de Wishbone net zo betrouwbaar als de traditionele thermometers en zegt het de concurrentie te kunnen winnen van andere ‘slimme thermometers‘ zoals bijvoorbeeld de Kinsa.

be3a148cf4c7c48544779303823d96f1_original

Aangezien het project op Kickstarter het doel al ruim behaald heeft zijn de ontwikkelaars aan het kijken of er nog meer toepassingen voor de thermometer geïmplementeerd kunnen worden. Zo is het idee om de thermometer ook geschikt te maken om de temperatuur van huisdieren op te meten en willen zij de thermometer laten communiceren met Apple’s HealthKit.

Volgens de makers wordt de deadline van het project zonder problemen gehaald. De Wishbone zal vanaf April worden verscheept en is nog een week lang te bestellen via Kickstarter voor een prijs van 33 dollar.