Dashboardcamera filmt hoe Tesla Autopilot een ongeluk voorkomt

Tesla Model S

Het was een beetje wachten tot een video als deze op zou duiken. Hij is gemaakt door een Amerikaanse Tesla-rijder die met een dashboardcamera aan het filmen was terwijl hij zijn auto in de Autopilot functie had staan. Een automobilist besloot voor zijn auto plotseling te keren, waarop de Tesla Autopilot vol op de rem trapt en precies op tijd stopt. Een ongeluk is voorkomen.

De bestuurder had zijn Autopilot ingesteld op een snelheid iets beneden de toegestane maximumsnelheid en op de maximale snelheid met auto’s voor hem, schrijft hij op Reddit. Op het moment dat het incident gebeurde was hij zelf aan het kijken naar het verkeer rechts van hem en hij had zelf nooit op tijd op de rem kunnen trappen.

Tesla Autopilot werd twee weken geleden gelanceerd voor Tesla-rijders met een Model S, via een software update. In Nederland gaat dat potentieel om 2000 auto’s. Veilig Verkeer Nederland zei begin deze week niet blij te zijn met deze functionaliteit.