Het sociale netwerk Hello draait om het delen van je passie

Je zult geen statusupdates, een berichtenlimiet van 140 tekens of een foto van iemands lunch tegenkomen op het nieuwe sociale netwerk Hello. Daar draait het niet zozeer om wie jij bent in de letterlijke zin van het woord, maar meer om de figuurlijke zin. Je hobby’s en passies zeggen namelijk veel over wie je bent en op Hello is het de bedoeling dat je die deelt.

Dat kunnen gebruikers doen door middel van zogenaamde personas: een soort eenduidige definities die jou als persoon omschrijven. Door je te verbinden aan een persona maak je onderdeel uit van die community. Op die manier kun je op zoek gaan naar mensen met dezelfde interesses om afbeeldingen te delen of een gesprek te starten. Daarnaast zitten er ook spelelementen in. Zo kun je beloningen vrijspelen en een persona leader worden naarmate je actiever bent in een bepaalde community.

Het sociale netwerk is gebouwd door de Turkse internetondernemer Orkut Büyükkökten. Dat is de man achter het sociale netwerk Orkut dat Google in 2004 lanceerde. Destijds was Büyükkökten werkzaam bij Google. Het sociale medium was voornamelijk populair in Brazilië, maar verloor de strijd langzamerhand van Facebook. In 2014 besloot Google de stekker uit het sociale netwerk te trekken om zich verder te focussen op Blogger, Google+ en YouTube.

De app van Hello is al in verschillende landen te downloaden voor iOS en Android. In Nederland is de app officieel nog niet uit, maar via een omweg wel voor beide besturingssystemen te downloaden.