Blendle krijgt investering van eigenaar van The Financial Times

Blendle heeft opnieuw een investering van een groot bedrijf weten binnen te slepen. Dat heeft oprichter Alexander Klöpping bekend gemaakt aan Poynter. Nikkei, de eigenaar van de Amerikaanse krant The Financial Times, en het Amsterdamse INKEF Capital hebben geld in het bedrijf gepompt. Blendle is inmiddels een jaar te gebruiken in de Verenigde Staten.

“The New York Times en Axel Springer zijn al aandeelhouders bij Blendle en ik ben erg trots dat een derde innovatieve uitgever en tech-investeerder INKEF Capital zich achter ons bedrijf scharen”, stelt Alexander Klöpping, oprichter van de digitale kiosk, in een verklaring. Hoeveel de twee hebben geïnvesteerd is echter niet bekend.

Inmiddels zijn er 22 uitgevers beschikbaar op de Amerikaanse versie van het platform, waaronder The New York Times, Wall Street Journal en The Washington Post. Jessica Best, de baas van de redactie bij Blendle, zegt dat er hard gewerkt wordt om nog meer titels binnen te halen.

Een miljoen gebruikers

Maar hoe gaat het nu na een jaar in Amerika? Volgens het bedrijf zelf heeft het 60.000 gebruikers in VS. Wereldwijd zijn dat er een miljoen, waarvan een groot deel in Nederland zit. Het bedrijf zoekt echter naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Meest recentelijk deed dat het met Blendle Premium, waarmee je dagelijks een persoonlijke selectie van twintig artikelen krijgt voor 9,99 euro per maand. De feature wordt nu hier getest en mogelijk later uitgerold naar andere landen.

Blendle kreeg vorig jaar overigens ook een nieuwe investering. Toen gaf Google geld aan het bedrijf en aan diverse andere Nederlandse journalistieke projecten.