Azië voegt esports toe aan eigen variant van Olympische Spelen

Over de gehele wereld kennen we de Olympische Spelen, maar in Azië hebben ze daarnaast een eigen sporttoernooi: de Asian Games. En daar wordt nu een geheel nieuw onderdeel aan toegevoegd, namelijk esports. Dat schrijft CNStock.

De aankondiging vloeit voort uit een samenwerking tussen de Olympic Council of Asia en Alisports. De eerste competitie is al snel: in zowel 2018 als in 2022 wordt esports opgenomen in het programma. Het is echter nog niet duidelijk welke games daar onderdeel van worden. We weten verder ook nog niet of het na 2022 een vast onderdeel blijft.

Esports zijn booming business

In Azië zijn esports booming business. Niet alleen opende Blizzard onlangs een speciaal stadion voor de wedstrijden, ook Alisports wil daarmee aan de slag. Het bedrijf wil zijn stadions in China gaan bouwen.

Daarnaast is het bedrijf in 2016 een samenwerking aangegaan met de International e-Sports Federation en steekt het de komende jaren ongeveer 140 miljoen euro in deze sector. Doel? Er een meer reguliere sportsector van maken. Wie weet zien we esports over een aantal jaar ook wel bij de gewone Olympische spelen.