Tesla roept 53.000 auto’s terug vanwege probleem met handrem

Tesla roept 53.000 auto’s terug omdat er problemen zijn met de handrem. Dat heeft de autofabrikant gisteren bekendgemaakt. Het gaat om zowel de Model S als Model X, de enige auto’s die het bedrijf momenteel in productie heeft.

Volgens Tesla kan zich een situatie voordoen waarbij de handrem niet meer los kan komen. Het bedrijf zegt dat er tot nu toe door het mankement geen ongelukken zijn gebeurd, maar dat het de handrem uit voorzorg toch gaat vervangen.

Het gaat om auto’s die zijn gebouwd tussen februari en oktober 2016. Eigenaren van voertuigen uit deze periode krijgen daar zelf bericht over. In de tussentijd kunnen zij hun auto blijven gebruiken, zegt Tesla, omdat het probleem niet tot een onveilige situatie kan leiden. Het mankement heeft volgens het bedrijf geen invloed op het gewone remsysteem van het voertuig.

Reparatie

Hoewel Tesla denkt het probleem in minder dan 3000 voertuigen voorkomt, roept het bedrijf alle auto’s terug die tussen februari en oktober vorig jaar zijn geproduceerd. De autofabrikant verwacht dat het in oktober 2017 genoeg vervangende onderdelen aanwezig heeft voor alle getroffen voertuigen.

Tesla produceerde in 2016 in totaal bijna 84.000 auto’s. Dat betekent 63 procent van alle auto’s die het bedrijf vorig jaar heeft gemaakt, terug moet naar de fabriek.