IDG en Sequoia investeren in Chinese Bitcoin-mining gigant

Bitmain

Het gaat de goede kant op met de bitcoin en dat merken de bitcoin organisaties. Zo ook het Chinese Bitmain Technologies Ltd.: volgens velen ’s werelds grootste bitcoin-mining organisatie.

Het Chinese bedrijf heeft inmiddels $50 miljoen aan investeringen ontvangen en mag daar twee grote spelers bij optellen. Ook Sequoia Capital en IDG Capital investeren in het veelbelovende bitcoin bedrijf. De bedrijven hopen Bitmain Technologies te begeleiden op gebied van management.

Bitmain Technologies Ltd.

Bitmain heeft sterk geprofiteerd van de gestegen waarde van de munteenheid. De start-up werd in 2013 opgericht en produceert chips en apparaten voor het minen van bitcoins. Inmiddels is het bedrijf een van de voorlopers op gebied van bitcoins en een indrukwekkende $75 miljard waard.

De apparaten van het bedrijf verwerken transacties en genereren nieuwe bitcoins. Hier is veel energie en elektriciteit voor nodig, wat in China redelijk goedkoop is. Het Chinese bedrijf onthulde in 2016 zelfs ’s werelds eerste en meest energiezuinige bitcoin miner voor consumenten, de Antminer S9. De start-up vertelde Bloomberg dat zij op dit moment werken aan chips voor kunstmatige intelligentie en willen investeren in mining faciliteiten in de Verenigde Staten.