WhatsApp-medeoprichter Brian Acton stapt op en begint een non-profit

WhatsApp

Een van de medeoprichters van WhatsApp, Brian Acton, heeft aangekondigd op te stappen. Dat zegt hij op Facebook. Hij gaat nu een non-profit beginnen.

De non-profit moet zich richten op “de overlap tussen non-profit, technologie en communicatie”, aldus Acton. “Het is iets waar ik al enige tijd over nadenk en nu is het de tijd om me er op te focussen en het uit te voeren.” In de komende maanden heeft Acton meer informatie om te delen, zegt hij.

Miljard actieve gebruikers

Acton begon WhatsApp in 2009 met CEO Jan Koum. De twee mannen werkten eerder bij Yahoo. WhatsApp werd in 2014overgenomen door Facebook. Inmiddels zijn er dagelijks een miljard gebruikers actief in de app. “Ik ben trots op wat ons team in slechts een paar jaar bereikt heeft en het is mooi om te zien dat zoveel mensen dagelijks vertrouwen op WhatsApp.”