Nvidia en Deutsche Post DHL gaan zelfrijdende vrachtwagens maken

Nvidia en Deutsche Post DHL Group

Nvidia en Deutsche Post DHL Group, het moederbedrijf van DHL, gaan samen een vloot van zelfrijdende vrachtwagens maken. Dat heeft Nvidia bekendgemaakt. De vrachtwagens moeten in 2019 de weg op gaan.

De trucks worden door DHL voorzien van een zelfrijdsysteem van ZP Friedrichshafen, dat weer gebruikmaakt van Nvidia-technologie. Het systeem is volgens de chipfabrikant slim genoeg om tot aan de voordeur te rijden met een pakketje. Dat is bijzonder, want het laatste stukje van de reis is vaak het lastigste voor autonome voertuigen. Door een woonwijk rijden of parkeren kan erg moeilijk zijn voor de systemen.

Op dit moment zijn er al 3.400 voertuigen van DHL die voorzien kunnen worden van het systeem van ZP Friedrischafen.

Speciale computer

Nvidia onthulde vandaag verder een speciale supercomputer voor zelfrijdende voertuigen. Het gaat om de Pegasus, die kunstmatige intelligentie gebruikt om robottaxi’s te laten rondrijden. De taxi’s zouden zelfs geen voetpedalen of stuur nodig hebben om passagiers te vervoeren.

De Pegasus mag vanaf de tweede helft van 2018 gebruikt worden door autofabrikanten die samenwerken met Nvidia. Deutsche Post DHL Group is daar een van. Of zij de Pegasus ook gaan inzetten, is echter onduidelijk.