WhatsApp laat je voortaan berichten permanent verwijderen

Het is je vast wel eens gebeurd: je verstuurt een berichtje over WhatsApp naar iemand, maar hebt er direct spijt van. Helaas pindakaas, want je kunt het bericht niet meer verwijderen. Tenminste, dat was het geval. De chat-app heeft namelijk bekend gemaakt dat je met de nieuwste versie voortaan wél berichten permanent kunt verwijderen.

Je kon eerder al wel je eigen berichten verwijderen uit WhatsApp, maar dan bleven ze zichtbaar voor je gesprekspartners. Oftewel: jij zag het bericht niet meer, maar degene waarmee je praat wel. Het is dus niet echt weg. Maar nu kun je berichten ook zo gaan verwijderen dat ook anderen in het gesprek ze niet meer kunnen zien.

Denk alleen niet dat je ongemerkt een berichtje kunt verwijderen. Zodra je een appje wist, komt er namelijk een melding dat de tekst, foto of video is ingetrokken. De ander weet dus wel dat je iets gestuurd hebt.

Alleen in nieuwe versie

De functie werkt echter alleen in de nieuwste versie van WhatsApp. Hebben je gesprekspartners een oudere versie van de app, dan blijven de verwijderden berichten wel zichtbaar. Of dit ook voor de afzenders het geval is, is niet duidelijk.

Overigens kun je ook nog steeds je berichten alleen op je eigen telefoon verwijderen. Dit kun je doen via het verwijdermenu.