‘Apple koopt startup die AR-brillen maakt voor 30 miljoen dollar’

Apple Park

Apple heeft de startup Vrvana overgenomen voor ongeveer 30 miljoen dollar. Dat zeggen anonieme bronnen tegenover TechCrunch. De startup maakt een headset voor augmented reality. Apple wil niet op het gerucht reageren.

Vrvana heeft tot nu toe een bril onthuld. De bril voegt virtual en augmented reality samen in een “uitgebreide realiteit”.

Apple en AR

Er gaan al langer geruchten dat Apple aan een eigen AR-bril werkt. Het bedrijf zou in 2020 een eigen bril op de markt willen brengen. In oktober zei directeur Tim Cook echter dat de technologie voor een goede bril nog niet bestaat.

In iOS 11 werd voor het eerst ondersteuning voor augmented reality in een iPhone geïntroduceerd. Ontwikkelaars kunnen daardoor makkelijk de functie in hun apps bouwen. In de iPhone wordt de camera van de telefoon voor augmented reality gebruikt.