Voormalig Facebook- en Google-medewerkers starten lobbygroep tegen techbedrijven

Facebook

Een groep van voormalig Facebook-, Google- en Apple-medewerkers is een lobbygroep gestart tegen de impact van het werk van hun oude werkgevers. De groep wil de negatieve effecten van sociale media en smartphones bestrijden, schrijft The New York Times.

De lobbyisten noemen zichzelf het Center for Humane Technology. De leden bestaan onder meer uit een voormalig ethicus bij Google en een van de bedenkers van de ‘vind-ik-leuk’-knop van Facebook.

Zij sluiten zich aan bij een groeiende groep technologie-critici, onder meer afkomstig uit de buik van het vermeende beest: Silicon Valley. Eind vorig jaar zei een voormalig Facebook-topman nog dat het bedrijf ‘de gemeenschap uit elkaar trekt’. Ook Facebook-medeoprichter Sean Parker zegt dat het sociale medium bewust mensen misbruikt.

Het Center for Humane Technology gaat samenwerken met de non-profitorganisatie Common Sense Media om de gevaren van technologie onder de aandacht te brengen. De organisaties willen onder meer langsgaan bij scholen om studenten, ouders en docenten te beïnvloeden.