Sta jij altijd met je ogen dicht op de foto? Facebook’s nieuwe AI kan je helpen

Facebook

Ben jij ook zo iemand die altijd met zijn ogen dicht op de foto staat? Onderzoekers van Facebook hebben nu een tool ontwikkeld die daarbij kan helpen. Aan de hand van kunstmatige intelligentie worden je ogen op de foto letterlijk geopend. Dat meldt TechCrunch.

De tool gebruikt een zogenaamd generative adversarial network (GAN) dat twee aparte machine learning-systemen traint. Een systeem probeert gezichten te herkennen. Het tweede systeem maakt plaatjes die steeds realistischer worden, op basis van de feedback van het eerste systeem. Zo vullen ze elkaar dus aan.

Overtuigend

De resultaten van de tests zouden erg overtuigend zijn. Mensen dachten namelijk vaak dat de ogen die door de computer gegenereerd waren echt waren. Toch is de tool nog niet perfect. Zo heeft het nog moeite met het kiezen van een kleur die past bij de huidskleur van de persoon op de foto.

Of we de tool ook in Facebook terug gaan zien, is nog even de vraag. Daar is namelijk nog niets over bekend.