Zuckerberg en Nadella: ‘Staak grensbeleid VS direct’

Satya Nadella

Mark Zuckerberg en Satya Nadella, de CEO’s van Facebook en Microsoft, hebben kritiek geuit op het Amerikaanse grensbeleid. Volgens dat beleid worden kinderen van hun families gesplitst. Zuckerberg en Nadella maakten hun kritiek openbaar via een bericht en een e-mail.

Zuckerberg plaatste een bericht op Facebook. “We moeten dit beleid per direct staken”, zegt hij daarin. Nadella uitte zijn kritiek in een e-mail naar zijn personeel, die ook op LinkedIn geplaatst werd. “Dit nieuwe beleid op de grens is simpelweg wreed en een vorm van misbruik”, aldus de Microsoft-CEO.

Microsoft

Microsoft nam eerder deze week al afstand van het grensbeleid van de VS. Het techbedrijf levert echter software voor de grensbewaking van het land. De samenwerking tussen de grensbewaking en Microsoft loopt nog.