Dit zijn alle 1 aprilgrappen van Google van dit jaar

Al ruim een week geleden kwamen de eerste persberichten bij ons op de redactie binnen van bedrijven die een nieuw, twijfelachtig product lanceerden. De eerste persberichten om te melden dat een eerder bericht een 1 aprilgrap was, kwamen ook gisteren al binnen. Op 31 maart. En stuk voor stuk waren het slechte grappen. Zo werkt het dus niet.

Er is echter één bedrijf dat ons ieder jaar weet te verrassen: Google. Google bewijst jaar op jaar de koning van 1 aprilgrappen te zijn. Stuk voor stuk zijn zo overduidelijk fake, maar weten ze wel een glimlach op je gezicht te tonen, omdat ze zo creatief zijn. Ik heb de 1 aprilgrappen van Google dit jaar voor je verzameld en zet ze op een rij.

1. Google Wind

Het Nederlandse kantoor van Google verzint tegenwoordig zijn eigen, lokale grappen. Zo zagen we vorig jaar een zelfrijdende fiets. En dit jaar komt Google in ons land met Google Wind. Google gebruikt de molens in ons land om de regen weg te blazen. Uiteraard wordt er kunstmatige intelligentie bij gebruikt.

Voor de productvideo heeft Google zowel Armin van Buuren als Piet Paulusma weten te strikken en zijn de editors helemaal losgegaan in After Effects. Het resultaat is geniaal!

2. Ms. Pac-Maps

De 1 aprilgrappen van Google Maps zijn ieder jaar weer fantastisch, omdat je er ook echt mee aan de slag kan. Zo kon je, nog voordat Pokémon Go bestond, Pokémon vangen op Google Maps. En dit jaar kun je Pac-Man spelen. Het werkt heel simpel: klik op de site of in de app op het Pac-Man icoontje en de kaart die je dan voor je neus hebt, verandert in een Pac-Man level, inclusief spookjes die je proberen te vangen.

1 aprilgrappen Google 2017

3. Google-diensten voor huisdieren

Google wil er zijn voor iedereen, dus waarom niet voor huisdieren? Google Now werkt daarom voortaan voor huisdieren! Ze kunnen in de Google-app met hun poot op het scherm drukken. Ze geven daarmee een ‘I’m Feeling Woof’ of een ‘I’m Feeling Meow’-opdracht en krijgen als resultaat bijvoorbeeld eten of speeltjes te zien.

1 aprilgrappen Google 2017

Maar er is meer! Google heeft Google Play uitgebreid met een speciale categorie dieren-apps. Wat dacht je van Angry Birds voor honden?

4. Google Gnome

Nu we ons huis slim maken met smart-home-producten, is het ook tijd om de tuin slim te maken. En daarom heeft Google een spraakassistent voor buiten bedacht: Google Gnome. Een slimme tuinkabouter, die qua functionaliteit doet denken aan Google Home, maar dan overweg kan met opdrachten voor in de tuin. Handig!

5. Accessoires voor je Chromebook

Het verschil tussen Chrome OS en Android wordt steeds kleiner. De volgende stap is om smartphones en Chromebooks ook qua hardware meer op elkaar te lijken. Daarom brengt Google alle populaire smartphone-accessoires op 1 april naar de Chromebook.

Altijd al een selfiestick willen hebben voor je Chromebook? Die is er nu! Virtual reality op een Chromebook? Stop hem in een speciale Cardboard VR-bril. En ook een hardlooparmband krijgt vandaag zijn eigen versie voor Google’s laptops.

6. Praat met aliëns via Google Translate

Hoe kunnen we communiceren met aliëns als zij de aarde bezoeken? In films zijn we vaak aliëns die dankzij een soort vertaalcomputers onze taal begrijpen, maar het kan natuurlijk ook andersom. Het team van Google Translate heeft er daarom voor gezorgd dat we Heptapod B – de taal waarmee de aliëns communiceren in de films ‘Arrival’ – kunnen vetalen via Word Lens.

7. Haptic Helpers

Ook het virtual-reality-team van Google heeft een 1 aprilgrap bedacht. Om de virtual reality compleet te maken met gevoel, geur en smaak, kun je de hulp inroepen van een Haptic Helper. Je bestelt er één met een app, zet je VR-bril op en een Google-medewerker met een heleboel tools staat voor je deur. Van een föhn om wind te simuleren tot flesjes parfum voor de geur. De Haptic Helper zorgt voor een complete virtual-reality-beleving!