Chinese bank bevestigt komst van Apple Pay in China deze week

De Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) heeft vandaag bevestigd dat Apple Pay deze week gelanceerd gaat worden in China. China is hiermee het vierde land na de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australia dat gebruik kan maken van de dienst.

Apple is al langer bezig met het uitrollen van Apple Pay in China en richtte vorig jaar in september nog een speciaal bedrijf op dat de uitrol van de dienst moest gaan regelen. Volgens sociale media post gaat de uitrol plaats vinden op 18 februari.

Het verschil tussen China en voorgaande landen is dat er in China al meerdere partijen zijn die al langer contactloos betalen met smartphones toestaan. Hierdoor zal Apple Pay niet zozeer gelijk een succes zijn, omdat het zich eerst moet bewijzen tegenover de concurrentie laat Reuters weten.

In totaal zijn er 18 banken in China die het gebruik van Apple Pay gaan ondersteunen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Guangfa Bank Co en China Construction Bank Corp, die het systeem op dezelfde dag gaan lanceren.