Schoon je social media profiel op met deze 5 tips van Twitter

Twitter zou deze week 300 medewerkers op straat willen zetten. Daarmee krimpt het bedrijf in één klap met acht procent in.

Bijna iedereen heeft er wel één: een social media profiel. En inmiddels zit je er alweer jaren. Waarschijnlijk ben je allang vergeten in welke foto’s je allemaal bent getagd, met vrienden die je nooit meer ziet en misschien ook nog wel een paar exen.

Tijd om je profielen op te schonen. Van Twitter krijg je daarom deze vijf tips. Niet alleen handig om je oude foto’s weg te doen, maar wist je bijvoorbeeld dat je bepaalde hashtags kunt muten? Zo maak jij je profiel weer helemaal klaar voor 2018!

1. Foto tags

Vind jij het ook leuk om getagd te worden in foto’s, maar niet door Jan en alleman? In je Twitter instellingen kun je aangeven of iedereen jou mag taggen, alleen vrienden of helemaal niemand. Hoe je dat doet, lees je hier.

2. Pas je vindbaarheid aan

Vaak kun je op verschillende manieren personen vinden op Twitter. Dat kan handig zijn als je specifieke informatie hebt, zoals een e-mailadres of telefoonnummer. Maar wil je wel op die manier gevonden worden? Ook dit kan je aanpassen in je Twitteraccount. Meer informatie over de privacy instellingen vind je op deze pagina.

3. Gebruik de mute-functie

Is jouw tante echt een schat, maar houdt ze maar niet op over haar kat / hond / kind? Dan kun je haar tweets laten verdwijnen van jouw tijdlijn, zonder dat je hoeft te ontvolgen of blokkeren. Met de mute-functie kun je nog meer verfijnen wat je wel en niet te zien krijgt. Je kunt de mute functie laten filteren op bepaalde woorden, zinnen, hashtags, usernames of emoji’s. Wil je geen tweets meer over de hond, maar wel het nieuws over de kat blijven volgen, dan kan dat.

 4. Blokkeren

Soms is het gewoon over en uit. Als je helemaal niets meer met iemand te maken wilt hebben, is er nog maar één optie. Je kunt die persoon dan blokkeren. Jij ziet dan niets meer van die persoon en hij of zij ziet niets meer van jou.

5. Kwaliteitsfilter

Ben je geïnteresseerd in specifieke onderwerpen, dan heeft Twitter nog een extra filter voor je. Je kunt een kwaliteitsfilter inschakelen die je alleen de meest boeiende berichten voorschotelt. Dubbele of geautomatiseerde tweets worden uit je meldingen gehaald.

En nu weer fresh and clean beginnen aan het nieuwe jaar. Tweet ze!