Amazon’s nieuwe smartphone bevat unieke, op beweging-gebaseerde interactie methode

Volgens geruchten zal Amazon in juni zijn langverwachte smartphone lanceren, en het bedrijf komt niet met ‘zomaar een smartphone’ op de markt. Het nieuwe apparaat zou namelijk geen traditionele besturing kennen, maar bevat een unieke, op beweging gebaseerde interactiemethode. Dat blijkt uit berichten van BGR. 

Door het kantelen of bewegen van het scherm zijn gebruikers in staat hun telefoon te bedienen. Zo zouden ze door pagina’s kunnen bladeren met een bepaalde beweging, of toegang krijgen tot nieuwe informatie wanneer het scherm wordt gekanteld.

Zo kunnen er, door het kantelen van het scherm, IMBD ratings of restaurantbeoordelingen op Yelp verschijnen. In Amazon’s eigen store app zou je bovendien door producten kunnen bladeren wanneer je het scherm naar links of rechts kantelt. In veel apps zouden softwareknoppen dan ook zonder labels worden weergeven; die verschijnen pas door een specifieke beweging van het apparaat.

Op deze manier lijkt het nieuwe besturingssysteem veel functies te vervangen die normaal gesproken worden geassocieerd met de home-knop op de iPhone. Het systeem zou zelfs in staat zijn te reageren op gezichtsbewegingen waardoor met oogbewegingen door content kan worden genavigeerd. Al met al betekent dat een hoop bewegingen, maar is dat wel zo handig?

Naast het nieuwe besturingssysteem zal een unieke hardware combinatie van camera’s en sensoren voor verschillende 3D-effecten gaan zorgen op het scherm. Afbeeldingen zouden volgens geruchten als een soort hologram zichtbaar zijn, en gebruikers zouden er dan ook geen speciale bril voor hoeven te dragen.

Of de geruchten zullen kloppen of niet; met de nieuwe smartphone lijkt Amazon zich op een unieke manier te gaan positioneren tussen de huidige dominerende besturingssystemen iOS en Android. De vraag is of een dergelijk besturingssysteem ook daadwerkelijk goed zal functioneren en uiteindelijk aan populariteit zal winnen. We zijn immers helemaal niet gewend om op zo’n manier met onze smartphone om te gaan. Voor nu is het nog even afwachten, naar verluidt zal de nieuwe smartphone in juni verschijnen.