Android-maker Andy Rubin toont telefoon met wel heel bijzonder uiterlijk

Essential-Phone-Andy-Rubin

Hoeveel valt er nog te innoveren binnen smartphones? Nog best wat, blijkt de afgelopen tijd. We hebben nu opvouwbare telefoons en telefoons met twee schermen. Essential, het bedrijf van Android-mede-oprichter Andy Rubin, gaat weer een andere kant op. Deze smartphone ziet er namelijk wel heel uniek uit.

Andy Rubin heeft foto’s van een geheel nieuw apparaat op Twitter geplaatst, schrijft Engadget. De telefoon is veel langer en dunner dan andere apparaten. Rubin wijst dan ook op een geheel nieuwe gebruikersinterface voor een compleet andere vorm.

Op andere foto’s en video’s toont Rubin de achterkant van het apparaat, dat gemaakt is van een ‘colorshift’-materiaal. Dat houdt in dat het materiaal van kleur veranderd als je er vanuit een andere hoek naar kijkt.

De telefoon is vooralsnog in een vroeg teststadium, aldus Essential Twitter. Verwacht hem voorlopig dus niet op de markt.

Hobbelig verleden

Het is lange tijd stil geweest rond Essential, dat in 2015 al werd opgericht. Het bedrijf bracht één telefoon uit, waarna er allerlei problemen naar voren kwamen.

Meest opvallend was dat Andy Rubin door Google ontslagen zou zijn – nog voor hij zijn nieuwe bedrijf startte – vanwege seksueel wangedrag. Google zou Rubin 90 miljoen dollar hebben betaald om op te stappen.

Vorig jaar verschenen geruchten dat Essential in zwaar weer zat. Het bedrijf zou gestopt zijn met de ontwikkeling van een tweede telefoon en naar een koper voor het bedrijf zoeken. Maar nu lijkt Essential dus uit dat dal te zijn geklommen en weer druk bezig te zijn met een volgende telefoon.