Apple zet je berichten voortaan automatisch in de juiste context

We sturen al zo’n twintig jaar sms’jes, maar eigenlijk is er al die jaren weinig aan het principe veranderd. Ja, we versturen het gros van onze berichten nu via internet, maar dat is het ook wel. Apple werkt gelukkig aan een grote vernieuwing, die jou het nodige tikwerk uit handen kan nemen.

De techgigant heeft namelijk patent aangevraagd op een systeem dat berichten verstuurd op basis van bepaalde factoren, zoals het weer en je agenda. Heb je bijvoorbeeld overmorgen met iemand afgesproken, maar alleen als het mooi weer is? Dan is je iPhone straks in staat op de dag zelf automatisch een berichtje te versturen op het moment dat de zon gaat schijnen. Hierbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de gegevens die in je iPhone-agenda staat en de weersvoorspelling in je weer-app.

Apple gaat ook locaties meenemen in het plannen van berichten. Stel dat iemand wat voor je mee zou nemen bij de groenteboer, dan kun je instellen dat diegene een bericht krijgt op het moment dat hij of zij daar is aangekomen. Dat klinkt misschien nog wat raar, maar Apple werkt er hard aan om zijn toestellen proactiever te maken. De nieuwe sms-functies zouden dus best eens kunnen opduiken in een nieuwe iOS-versie.