Apple en Google niet meer betrokken bij rechtszaak tegen inreisverbod Trump

Veel techbedrijven hebben het inreisverbod van de Amerikaanse president Trump proberen tegen te gaan door brieven te schrijven en rechtszaken aan te spannen tegen hem. De eerste versie werd mede daardoor succesvol stopgezet, maar Trump heeft al weer een tweede versie van deze omstreden maatregel bedacht waar rechters zich over gaan buigen. Dit keer heeft wederom een groep bedrijven uit de techsector zich aangesloten bij een rechtszaak tegen zijn inreisverbod. Maar de echt grote techbedrijven ontbreken dit keer.

Een groep van ruim zestig bedrijven zijn dit keer betrokken bij een rechtszaak in Hawaï, terwijl de afgelopen keer in februari dat er nog 97 waren. Onder meer Airbnb, Dropbox en Kickstarter bevinden zich in die groep, maar bedrijven als Apple, Google, Facebook, Netflix, Microsoft, Intel en Twitter slaan deze keer even over, meldt Reuters.

Hawaï

De nieuwe rechtszaak die is aangespannen tegen het beleid van de president komt dit keer uit Hawaï, want ook zij vinden dat het nieuwe inreisverbod voorlopig moet worden uitgesteld aangezien het tegen de grondwet in gaat. Trump was natuurlijk totaal niet blij met deze rechtszaak en reageerde woedend op de beschuldigingen dat het verbod religieuze discriminatie zou bevatten.

De techbedrijven in Amerika hebben relatief veel werknemers uit het buitenland in vergelijking met andere sectoren. Daarom zouden zij het hardst worden getroffen door het verbod van Trump.