Apple heeft minstens twee keer zoveel geregistreerde creditcards van gebruikers als Amazon

Al eerder schreven we over geruchten dat Apple de mobiele betaalmarkt zou gaan betreden. Recente cijfers laten zien dat Apple in een zeer gunstige positie is om dat inderdaad te gaan doen. iTunes blijkt vier keer zoveel actieve accounts te hebben als Amazon en volgens Tim Cook “the majority of those have credit cards behind them.

Apple maakte eerder bekend dat er meer dan zeshonderd miljoen iTunes accounts zijn aangemaakt waarvan het meerendeel is gekoppeld aan een creditcard-account. Dat betekent dat Apple minstens twee keer zoveel creditcards in haar database heeft staan als Amazon. Deze informatie blijkt uit een tweet van Horace Dediu, oprichter van Asymco.

Door gebruik te maken van deze betaalmethode wil Apple het voor gebruikers makkelijker maken om producten in-apps en online te kopen met hun iPhone. Apple overweegt bovendien om deze methode te gebruiken voor het doen van aankopen in een fysieke winkel door simpelweg gebruik te maken van een smartphone en de gekoppelde betaalinformatie van het iTunes account.  Zouden we in de toekomst onze portemonnee thuis kunnen laten?