Wat Apple je gisteren niet vertelde: In iOS 11 kun je chatten met Siri

Siri iOS 11

Misschien ken je dat wel: je wilt eigenlijk een opdracht geven aan Siri, maar je zit in op je werk of in de trein. Praten tegen Siri is dan eigenlijk geen optie en dus val je terug op het openen van een app en het klikken door menu’s om voor elkaar te krijgen wat je wilt bereiken. Met iOS 11 komt daar verandering in: je kunt gaan chatten met Siri.

Het is een functie die standaard uitstaat. Hij zit weggestopt in de instellingen onder ‘Toegankelijkheid’. Hij lijkt dan ook bedoeld voor mensen die vanwege een beperking niet via spraak met Siri kunnen communiceren, maar het is natuurlijk voor veel mensen handig! Er is alleen één nadeel: zodra je dit aanzet, werkt de standaard stembediening van Siri niet meer. Hopelijk past Apple dit nog aan in de definitieve versie van iOS 11 die dit najaar uitkomt.

Andere onbekende functies

Overigens is deze mogelijkheid slechts één van de vele nieuwe mogelijkheden die iOS 11 biedt, maar die Apple gisteren niet vertelde tijdens de WWDC-keynote. Zo gaat de camera van je iPhone en iPad straks zelfstandig QR-codes scannen; een speciale app heb je hiervoor niet meer nodig. Voor de liefhebbers van podcasts heeft Apple de Podcasts-app helemaal vernieuwd.

En je kunt straks een video maken van wat je op je scherm doet. Handig als je je iemand op afstand uit wil leggen hoe hij de mogelijkheid om te typen tegen Siri aanzet. Je neemt simpelweg een video op en stuurt deze naar diegene toe.

De komende tijd zullen er waarschijnlijk nog meer vernieuwingen worden ontdekt, doordat mensen aan de slag gaan met de eerste beta van iOS 11. Voor het grote publiek komt de update ergens in het najaar beschikbaar, waarschijnlijk in september.