Sesamstraat lanceert taal-app die werkt met de kunstmatige intelligentie van IBM Watson

Sesame Workshop, het Amerikaanse bedrijf achter alle producten rond Sesamstraat, lanceert een app waarmee kinderen taal kunnen leren, die is ontwikkeld samen met IBM. Het bedrijf gaat daarna nog veel meer educatieve apps en speelgoed voor kinderen maken, die gebruik maken van kunstmatige intelligentie. De technologie erachter wordt geleverd door IBM Watson.

De samenwerking is niet nieuw, hij werd meer dan een jaar geleden al aangekondigd, maar tot nu toe hadden we nog geen app of product gezien. Daar komt eindelijk verandering in.

De twee bedrijven lanceren samen dus een app waarmee kinderen taal kunnen leren, die dit najaar getest wordt op een aantal Amerikaanse basisscholen. Daarnaast richten ze het zogenaamde Sesame Workshop Intelligent Play and Learning Platform op, waar apps en speelgoed onderdeel van worden.

Op dit moment focust Sesame Workshop zich enkel op de Amerikaanse markt. Er wordt veel tijd en geld geïnvesteerd in onderzoek naar hoe de technologie in de praktijk werkt. Het is nog onduidelijk of (een deel van) de apps en het speelgoed uiteindelijk in Nederland beschikbaar komen.