‘Apple niet tevreden over voortgang Apple Car, vacaturestop van kracht’

Het lijkt erop dat Apple de ambitieuze deadline van 2019 voor de Apple Car bij lange na niet gaat halen, want echt lekker gaat het niet met Project Titan, zoals de ontwikkeling wordt genoemd. Dit weekend werd bekend dat de projectleider Apple verlaat, maar er blijkt veel meer aan de hand. Jony Ive, de designbaas van Apple, zou niet tevreden zijn met de verloop van de ontwikkeling en er zou een vacaturestop zijn, schrijft AppleInsider.

Wat er precies aan de hand is, is onduidelijk. Apple laat niets los; officieel werkt Apple zelfs niet eens aan het bouwen van een auto. Ook is niet duidelijk of het vertrek van projectleider Steve Zadesky iets te maken heeft met het verloop van het project. Hij zou Apple namelijk verlaten om “persoonlijke redenen”.

De vraag is ook welke rol BMW nu precies speelt of gaat spelen in het ontwikkelen en/of bouwen van Apple’s auto. Afgelopen zomer ging het gerucht dat Apple zou samenwerken met BMW en mogelijk zou de BMW i3 als een soort basis voor Apple’s elektrische auto worden gebruikt, maar dat werd ook weer deels ontkracht. Sindsdien is het bijzonder stil op dat vlak.

Voorlopig is het vooral afwachten wat er gaat gebeuren bij Project Titan en vooral ook wat daarvan uitlekt.