Apple onthult iOS 14: nieuw beginscherm met mini-apps

iOS 14

Het moment is eindelijk daar: alle iPhone-gebruikers kunnen straks weer genieten van het nieuwste besturingssysteem van Apple. En of je daar nou achter staat of niet, zo’n nieuw besturingssysteem voelt toch altijd een beetje als het hebben van een nieuwe telefoon.

Apple onthulde tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC wat er allemaal gaat veranderen in het nieuwste besturingssysteem iOS 14. Voor de Apple-fans misschien een shock, want voor het eerst ooit zal het beginscherm er compleet anders uitzien.

App Library

Te beginnen met de nieuwe functie ‘App Library’. Hierin worden applicaties automatisch gesorteerd in grotere mappen. Bovenaan deze functie staan suggesties en de recente apps die je hebt gebruikt. Handig om snel naar een app te gaan, zonder te moeten zoeken naar het icoontje op je beginscherm.

Maar dat is niet alles, want Apple heeft er nog een nieuw element in gefietst. Voor het eerst kunnen gebruiker informatieblokken tussen de app-iconen zetten. Daarbij kan ook gewisseld worden tussen de benodigde widgets.

Mini apps

Een andere interessante toevoeging zijn de mini apps, ofwel App Clips. Denk hierbij aan het scannen van een tag in een restaurant, waardoor jij snel de hele menukaart op je scherm kunt zien. De App Clips zijn klein, waardoor ze niet gedownload hoeven te worden. Zie het als een soort kleine website die aan een app gelinkt kan worden.

Berichten app

Ook de Berichten app heeft een aantal updates gekregen. Hoewel men voornamelijk WhatsApp gebruikt, blijft Apple zijn best doen om de berichten app interessant te houden. Dat is dit keer aardig gelukt. Zo worden je belangrijkste gesprekken bovenaan de chatlijst vastgepind en is het ook eindelijk mogelijk om op specifieke berichten te reageren in een groepsgesprek.

iOS 14

Het nieuwste besturingsprogramma iOS 14 zal vanaf de iPhone 6S te gebruiken zijn. Ook gebruikers van de zevende generatie van de iPod Touch kunnen dit nieuwe systeem installeren. Wel moeten we nog even geduld hebben, want we kunnen iOS 14 waarschijnlijk pas in september gaan gebruiken. Dit zal ook het moment zijn waarop de iPhone 12 uit zal komen. Ontwikkelaars kunnen het nieuwe besturingssysteem al downloaden. De bèta versie zal vanaf juli verschijnen.

Afbeelding: PSGflash / Shutterstock.com