Apple denkt aan het milieu: geen oplader bij nieuwste iPhone 12

iPhone 12 oplader

De nieuwste iPhone 12 komt er bijna aan en dat zorgt voor veel speculaties. Eerder werd al bekend gemaakt hoe de nieuwste versie van de iOS eruit zal gaan zien, met aardig wat nieuwe aanpassingen. Naar verwachting zal in september dan ook de nieuwste iPhone weer in de Apple store liggen, maar zónder oplader en oordopjes dit keer.

Dat meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Duurder

Volgens Kuo zal Apple zelf laten weten dat dit alles te maken heeft met milieuvoordelen, maar volgens de analist is niet helemaal het geval. Hij denkt namelijk dat Apple de iPhone niet nóg duurder wil maken. De nieuwste iPhone 12 wordt namelijk een aardig prijzig toestel.

Dat heeft alles te maken met het feit dat deze nieuwe toestellen over 5G beschikken. De prijs van de iPhone 12 is op dit moment perfect te noemen. Dat wil zeggen dat de toestellen niet te duur zijn én niet te goedkoop – mensen kopen er genoeg van. Maar dat betekent ook dat er geen oplader en oordopjes bij geleverd kunnen worden.

Oplader

Dat betekent dus dat je naast het flinke bedrag dat je neer moet leggen voor het toestel, waarschijnlijk nog extra geld kwijt bent om zelf een oplader aan te schaffen. En daar zit meteen nog een addertje onder het gras, want zo’n nieuw toestel vraagt ook om een nieuwe soort oplader. Dat betekent overigens niet dat je je oude lader hier niet voor kunt gebruiken, maar erg snel zal het laden daarmee niet gaan.

Apple zal de 5W-laders uit de handel halen, evenals de 18W opladers. Zelf kun je een nieuwe 20W oplader erbij aanschaffen. Maar daar betaal je natuurlijk ook wat meer voor.. De 18W oplader kost nu 35 euro, maar dan heb je de USB-C naar Lightning-kabel er nog niet eens bij.

Afbeelding via Unsplash