Apple releast een Find My AirPods feature in iOS 10.3

Ben jij één van de gelukkige bezitters van een setje Apple AirPods dan weet je uit eigen ervaring dat kleine draadloze in-ears vrij gemakkelijk ergens kwijt raken. Maar geen nood, dankzij een nieuwe feature in iOS 10.3 kun je je Airpods straks veel gemakkelijker terug vinden.

Volgens de Wallstreet Journal is een Find My AirPods functie namelijk ingebakken in de Find My iPhone app update van iOS 10.3 en kun je zo makkelijk je headset terugvinden, of zelfs het hele doosje. Ook als je slechts één van beide oordopjes kwijt bent kun je deze snel weer opsporen.

Net als met Find my iPhone kun je in de app precies zien wat de laatst waargenomen locatie van de AirPods is. Liggen ze nog in het restaurant waar je die avond bent geweest, dan weet je in elk geval waar je moet gaan zoeken. En liggen ze gewoon ergens in je huis, dan kun je via de app een geluid laten afspelen op de oordopjes, zodat je ze makkelijk kunt vinden in een flinke stapel was.

Volgens The Wallstreet Journal [€] is het zelfs zo dat de app je waarschuwt als je dichter in de buurt komt van de AirPods door je een warmer / kouder signaal weer te geven op basis van bluetooth.

Naar verwachting wordt iOS 10.3, met Find my AirPods-optie, volgende maand gereleased.