Ga je skiën of snowboarden? Dit zijn de 5 beste wintersport gadgets

Het vriest, regelmatig zijn de bomen ’s ochtends wit van het ijs en er is zelfs sneeuw gevallen; kortom: het is winter. Dat betekent dat veel Nederlanders een echt pak sneeuw(en een berg) opzoeken en dus op wintersport gaan. Maar daarbij kun je deze 5 beste wintersport gadgets absoluut niet missen.

1. DJI Mavic Pro

Beste wintersport gadgets: DJI Mavic Pro

In een mooi winters landschap kun je natuurlijk prachtige beelden maken. De mooiste video’s van bovenaf maak je met een drone, bijvoorbeeld de DJI Mavic Pro. Deze drone is ontzettend handig qua meenemen, omdat je hem kunt opvouwen. In die staat is hij zo klein dat hij in je handpalm past, en dus ook in je rugzak of koffer. Klap je hem uit, dan is hij iets groter dan je hand.

De drone bedien je met je smartphone. Beelden maak je in 4K en foto’s kun je schieten in 12 megapixels. Genoeg om echt strakke beelden te maken dus. Daarnaast heeft het apparaat ingebouwde sensoren, zodat hij obstakels vermijdt en bewegende voorwerpen kan volgen. Leuk als je een video wilt maken terwijl je aan het skiën bent bijvoorbeeld! De drone kan overigens ook zelfstandig landen.

Vliegen houdt het apparaat ongeveer 27 minuten vol met een snelheid van 64 kilometer per uur. Helaas is het apparaat niet goedkoop: je betaalt er 999 dollar voor.

2. Samsung Gear 360

Beste wintersport gadgets: Samsung Gear 360

Maak je liever beelden in 360 graden, dan is de Samsung Gear 360 een aanrader. Deze compacte camera heeft twee fisheye-lenzen. Daardoor heb je als het goed is geen last van de overgangen tussen het beeld van de beide lenzen. Tijdens het filmen kijk je live mee met wat de camera ziet, al heb je daar wel een nieuwer Galaxy-toestel voor nodig. Ook kun je foto’s maken met de camera en die direct delen op onder meer Facebook en YouTube.

De beelden kun je later ook bekijken in een VR-bril. Nadeel is dat het beeld per oog hetzelfde is, waardoor het gevoel van diepte ontbreekt. Daarvoor heb je een veel grotere en duurdere camera nodig met meer lenzen, maar die neem je niet zo makkelijk mee de berg op.

We hebben de Samsung Gear 360  onlangs mogen testen in de sneeuw in Lapland en hij blijkt het ook in de vrieskou prima te doen. Daarom mag hij absoluut niet ontbreken op de lijst beste wintersport gadgets. De 360-gradencamera kost 349 euro.

3. Carv

Natuurlijk zijn er ook diverse wintersportgadgets die geen camera zijn. Bijvoorbeeld Carv, een wearable die ontworpen is om jou beter te laten skiën. Daarmee is het absoluut één van de beste wintersport gadgets.

Het apparaat sluit je draadloos aan op je smartphone, waarop je eenvoudige feedback krijgt als je af en toe gaat skiën en meer gedetailleerde feedback als je het vaker doet. Ook kun je lessen volgen, om beter te leren skiën. In de app wordt daarnaast weergegeven wat je prestaties zijn en wat je persoonlijke records zijn.

Al die informatie haalt Carv uit 48 onafhankelijke drukgevoelige sensoren. Daarnaast zit er een gyroscoop en een accelerometer in. De sensoren hang je simpelweg aan je skipak en plaats je in je schoenen, zodat de juiste informatie verzameld wordt. Wel moet je ze af en toe opladen en moet je dus steeds overal vanaf halen.

Helaas kan de Carv deze winter nog niet mee op wintersport. De gadget heeft namelijk onlangs zijn financiering opgehaald via Kickstarter en wordt pas vanaf deze herfst verscheept. Wel kun je hem vast reserveren via de website voor 249 dollar, zodat je er zeker van bent dat je hem tijdens je wintersportvakantie volgend jaar in handen hebt.

4. Oakley Airwave

Het mooie van de Google Glass was dat je altijd en overal informatie kon opvragen en deze over de echte wereld heen kon projecteren. Helaas is het project nooit van de grond gekomen, maar het heeft wel andere fabrikanten geïnspireerd. Bijvoorbeeld Oakley, die een wintersportbril maakte die je alle informatie geeft die je nodig hebt.

In de bril zit een projectlens die informatie direct op je oog projecteert. Daarmee zie je hoe snel je gaat, hoe ver je bent afgedaald en hoe hoog je sprongen zijn. Daarnaast kun je door een bluetooth-verbinding met je smartphone ook via de bril de muziek selecteren die je wilt beluisteren. Je kunt zelfs telefoongesprekken voeren, je navigatie regelen en notificaties bekijken. Die telefoon hoeft je zak tijdens het skiën of snowboarden dus niet meer uit!

De Oakley Airwave is absoluut één van de beste wintersport gadgets, maar dat heeft helaas wel met een prijskaartje: bril kost minimaal 650 dollar en is te koop via de website van Oakley.

5. BearTek

Wil je je telefoon echt nooit meer uit je zak hoeven te halen tijdens wintersport, dan zijn de handschoenen van BearTek iets voor jou. Deze handschoenen houden je handen namelijk niet alleen lekker warm, maar maken ook verbinding met je smartphone. Zo kun je telefoongesprekken beantwoorden, muziek afspelen en je GoPro-camera besturen.

De accu gaat bovendien lekker lang mee, namelijk tot tachtig uur. De handschoenen kun je voor 180 dollar kopen, maar als je zowel je GoPro-camera als je smartphone wilt besturen betaal je 280 dollar.