Apple wil spraakassistent Siri slimmer maken met oog op de iWatch

Siri


Volgens een onderzoeksrapport van The Information is Apple bezig om Siri slimmer te maken. Hoewel de spraakassistent al tot veel in staat is, denk aan het reserveren van een tafel in je favoriete restaurant of het kopen van een bioscoopticket, is er nog steeds een hoop dat deze spraakassistent(e) nog niet kan.

Siri zou een belangrijke rol spelen voor de iWatch, Apple’s slimme horloge dat volgens geruchten in 2014 uit zal komen. Niet voor niets is Apple dus hard aan het werk om de mogelijkheden van de spraakassistent te vergroten. Focus hierbij is het uitbreiden van de zoekfunctie van de persoonlijke assistent door een verbinding te maken met alle applicaties op je mobiel.

Door het zoekvermogen van Siri op deze manier te verbeteren zal de virtuele spraakassistent in staat zijn te herkennen wat jou apps doen en hier naar kunnen verwijzen wanneer je vraagt om iets gerelateerds. Wanneer je Siri bijvoorbeeld zou vragen om je hardlooprondje bij te houden, dan zou de assistent je automatisch kunnen doorverwijzen naar een app als RunKeeper.

In het verleden heeft Siri al een goede verzameling aan partners opgebouwd waar de virtuele assistent onder andere zijn informatie vandaan haalt. Onder andere OpenTable, CitySearch en Yelp hebben gezorgd voor een aantal handige app integraties.

Apple’s nieuwe benadering zal op dezelfde manier functioneren, alleen zal deze nu niet meer beperkt zijn tot een selecte groep partners. Siri moet in de toekomst informatie kunnen halen of gebruikers door kunnen verwijzen naar alle beschikbare applicaties.