Argus is ambitieuze all-in-one activity- en food tracker van Azumio


Misschien dat de naam Azumio je niet direct iets zegt, maar je kent wellicht wel hun meest populaire app: Instant Heart Rate. Die app leverde het bedrijf steun op van diverse investeringsfondsen, waardoor het team verder kon met hun ambitieuze project Argus, dat nu verkrijgbaar is in de App Store.

Die ambitie, die zie je terug in het introductiefilmpje van de app en het strakke design van de diverse onderdelen. Wie verder kijkt dan dat zal ontdekken dat onder de motorkap Argus voornamelijk een ambient tracking service (of “apptivity tracker” zoals ik ze graag noem, aangezien ze de activiteit van je app+telefoon en niet je lichaam tracken) zoals ook Moves, Human of Noom dat bijvoorbeeld zijn.

Aanvullend kun je via de app ook bijhouden hoeveel je eet en drinkt, hoe lang en intensief je gemiddeld slaapt en hoeveel je per dag beweegt. Het idee is dus dat gebruikers alleen nog maar gebruik hoeven te maken van Argus om hun overzicht te behouden, in plaats van te switchen tussen verschillende diensten.

azumio_argus_screenshot

Uiteraard beseft Azumio dat het niet alles alleen kan en daarom is er ook een integratie van Withings’ Body Scale en MapMyFitness mogelijk in de app. Misschien nog wel de opvallendste keus is het feit dat de app alleen werkt op de accelerometer van je telefoon en het bewegingsalgoritme dus geen gebruik maakt van GPS en telefoonmasten.

Daarmee zal de app gegarandeerd zuiniger zijn in zijn energieverbruik, maar de vraag is of hij er ook accurater van wordt. Argus is nu gratis verkrijgbaar in de App Store voor iOS. Er is nog geen woord gerept over een versie voor Android.