Ben je jonger dan 13 jaar? Facebook en Instagram schorsen je account nu sneller

Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter

Ben je jonger dan 13 jaar en zit je op Instagram en Facebook? Dan is de kans groot dat je accounts geschorst worden. Volgens de privacywetten van de VS en Europa mag je dan namelijk nog helemaal niet op sociale media zitten. De twee platformen hebben beleidsveranderingen gehad, waardoor die accounts nu ook sneller gesloten worden, meldt TechCrunch.

Voortaan wordt ieder account van een gebruiker jonger dan 13 jaar gesloten. Dit geldt ook als dat account niet gerapporteerd is of om een andere reden door de sociale netwerken bekeken wordt. Pas als je 13 jaar of ouder bent, mag je er weer op (met een nieuw account).

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onterecht geschorst wordt. In dat geval moet je een kopie van je identiteitsbewijs naar Facebook sturen om je leeftijd te verifiëren.

Documentaire

De reden dat de sociale media nu actief deze gebruikers gaan schorsen, is naar aanleiding van een undercoverdocumentaire van het Britse Channel 4. In de documentaire kreeg een journalist een baan in het moderatieteam van Facebook.

Een werknemer zei toen dat ze gebruikers die er jonger dan 13 jaar oud uitzien, moesten negeren. Die mogen eigenlijk niet op het platform zitten.