Met de Bike+ krijg je een fietscomputer en een beveiligingsalarm in één

Nederland is een echt fietsland. Dagelijks wordt er honderden kilometers gefietst. Word je fiets echter een keer gestolen, dan heb je een groot probleem. Wi-MM denkt de oplossing gevonden te hebben met de Bike+.

De Bike+ is een combinatie van een fietscomputer en een beveiligingsalarm. In de Bike+ zitten een 3G radio, GPS, Bluetooth, hoogtemeter, snelheidsmeter en geheugenkaart met genoeg geheugen voor een jaar aan fietsritten. Alles wat in een normale fietscomputer beschikbaar is, zit ook in de Bike+.

De GPS en de snelheidsmeter kunnen detecteren wanneer de fiets gestolen wordt. Zodra dit opgemerkt wordt, gaat er een alarm af en krijg je een bericht op je telefoon. Via het GPS-signaal kun je vervolgens de fiets volgen en deze weer mee naar huis nemen.

Het apparaat bestaat uit verschillende onderdelen die worden geplaatst is een van de buizen van de fiets. Het kan dan ook niet gemakkelijk verwijderd worden. In totaal weegt de Bike+ ongeveer 200 gram. Toegevoegd gewicht zal dan ook niet het probleem zijn.

De prijs daarentegen is wel een groot bezwaar. CEO Kevin Fahrner zegt dat de Bike+ rond de 200 dollar moet gaan kosten. En dat voor een apparaat wat nog geen vervanging, maar slechts een toevoeging aan het traditionele slot is. Het alarm zal tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn.