‘BlackBerry werkt aan antivirus voor auto’s’

BlackBerry zou samen met twee autofabrikanten werken aan een antivirus voor auto’s. Dat meldt een financieel analist aan Reuters. De software scant auto’s van een afstand op virussen en adviseert automobilisten die in gevaar zijn om hun auto naast de weg neer te zetten. Ook kan de tool beveiligingsupdates sturen naar een stilstaande auto.

Automerken Aston Martin en Range Rover testen de software van BlackBerry, aldus de analist, Gus Papageorgiou. Het nieuws is tegenover Reuters echter door geen van de betrokken partijen bevestigd. Een woordvoerder van Aston Martin zei tegen het persbureau niet op de hoogte te zijn van een test.

Volgens analist Papageorgiou lanceert BlackBerry de antivirustool mogelijk volgend jaar al. De software zou het bedrijf 10 dollar per gebruiker per maand kunnen opleveren.

BlackBerry wedt tegenwoordig op andere paarden dan smartphones om zijn omzet te laten groeien. De automarkt is er één van. In december werd al bekend dat het bedrijf zich op software voor zelfrijdende auto’s gaat ontwikkelen. Auto’s worden steeds meer met elkaar, met andere apparaten en met het internet verbonden. Dat biedt mogelijkheden, maar maakt ze ook kwetsbaar voor hackers.

De foto bij dit artikel is beschikbaar gesteld door Flickr-gebruiker Ben Stassen onder Creative Commons BY 2.0.