BOND-robot schrijft en verstuurt voor jou ouderwetse briefkaarten

Nieuwe robots springen de laatste tijde de grond uit. Vanochtend nog werd Anki de raceauto gelanceerd, daarvoor al barmannen en Transformerblokjes. Maar dat je robots tegenwoordig vrijwel alles kunt laten doen, wil niet zeggen dat dat ook nodig is.

BOND is een nieuw bedrijf en heeft een robot ontwikkeld die ‘handgeschreven’ kaarten verstuurd. Via een iPhone app kun je een boodschap typen. Deze wordt naar de robot gestuurd, die deze uitschrijft. Je boodschap wordt automatisch verstuurd naar de goede persoon. Makers van de robot willen hiermee de ouderwetse traditie van briefkaarten stimuleren.

Heel slim is van BOND is om aan deze kaarten een cadeauwinkel te verbinden. Zo kun je in de app een cadeau uitzoeken voor iemand en hier direct een persoonlijk kaartje aan verbinden. Een leuk idee.

Maar er zit hier een groot probleem aan verbonden. Namelijk door een robot een kaartje te laten schrijven, is het per definitie geen ‘handgeschreven’ kaart meer is zoals de BOND ons verteld. En wat is nu leuker? Een robot die berichtjes voor je schrijft, en waar je eigenlijk zelf niets voor hoeft te doen. Of een kaartje thuiskrijgen waar iemand zichtbaar moeite heeft gestoken in de boodschap en zelf de kaart op de post heeft gedaan?

Zoals al eerder gezegd, dat iets technologisch mogelijk is, wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk gemaakt hoeft te worden. Niet alle innovaties zijn even zinvol, hoe leuk dan ook.