Richard Branson wordt directeur van Virgin Hyperloop One

Richard Branson krijgt een grotere rol in de Hyperloop One onderneming. Hij wordt directeur van het bedrijf. Dat meldt TechCrunch. De baas van Virgin werd eerder dit jaar een belangrijke investeerder in Hyperloop One. Met de aanstelling van Branson kan de onderneming meteen rekenen op vijftig miljoen dollar extra investeringsgeld.

Dankzij Branson blijft Hyperloop in de lucht

Virgin Hyperloop One kan de vijftig miljoen goed gebruiken. De startup had bijna geen geld meer. Driehonderd medewerkers dreigden zelfs ontslagen te worden. Niet alleen blijven zij aan het werk, het hele project kan nu weer vooruit. Deze zomer rapporteerde Hyperloop One een paar succesvolle tests, maar de doelsnelheid van 900 kilometer per uur halen ze nog lang niet.

De aanstelling van Branson als directeur volgt direct op het terugtreden van topman Shervin Pishevar. Hij werd door verschillende vrouwen van seksuele intimidatie beschuldigd.

Het nieuwe investeringsgeld is afkomstig van twee bestaande investeerders, staat op Axios. Het Russische Caspian Venture Capital en Dubai’s DP World. Rusland en het Midden-Oosten zijn twee regio’s waar Hyperloop in 2018 contracten hoopt te tekenen. Met Branson aan het hoofd zijn de banden in ieder geval weer aangehaald.