Breath Diagnostics detecteert kanker aan de hand van ademanalyse

Breath Diagnostics is een startup die aan de hand van een ademanalsye in een vroeg stadium kanker wil detecteren. De startup is daarmee genomineerd voor de SXSW Accelerator in de categorie Health & Wearable Technologies.

Breath Diagnostics heeft een technologie ontwikkeld en gepatenteerd die een vroeg stadium van kanker kan detecteren. Het gaat daarbij specifiek om het detecteren van longkanker.

Een patiënt moet daarvoor slechts een adem uitblazen in een speciale zak die is uitgerust met een microchip. Door het analyseren van de stoffen die zich aan de microchip binden, kan daarna bepaald worden of de patiënt longkanker heeft.

Volgens de onderzoeker kan de technologie op verschillende manieren gebruikt worden om kanker in een vroeg stadium te detecteren. Een van de manieren is bijvoorbeeld het jaarlijks uitnodigen van een risicogroep voor de ademanalyse.

Het doel van de startup is om de technologie te verspreiden over de gehele wereld. Met het ontdekken van longkanker in een vroeg stadium zijn er namelijk betere behandelingskansen en worden er aanzienlijk veel kosten bespaard.