Carv: speciale tracker geeft skiërs inzicht en coaching

Als hardloper kun je je loopgedrag en conditie tegenwoordig heel goed analyseren dankzij sporthorloges en andere wearables. En ook wielrenners kunnen dankzij technologie hun prestaties perfect meten. Voor skiërs is er minder keus. Er zijn wel wat handige gadgets op de markt, maar zulke gedetailleerde data als die Carv voor je kan verzamelen was voor consumenten nog niet mogelijk.

Carv bestaat uit een tweetal inlegzolen voor in je skischoenen en twee bijbehorende trackers die je aan de buitenkant van je schoenen vastmaakt. Deze tracker maakt verbinding met je smartphone zodat je de data kunt uitlezen en analyseren. Maar het product gaat verder: het kan je realtime coachen via audiocommando’s op je hoofdtelefoon en kan de data combineren met videobeelden van hoe je de piste afraast. Al met al geeft CARV je zeer uitgebreid inzicht in hoe je skiet en helpt het product je om beter te worden.

De makers van Carv, MotionMetrics, werken al lange tijd aan het product. Op de IFA in Berlijn toonden ze in september al een prototype. De trackers waren toen nog vrij lomp en groot, maar ik was onder de indruk van de data die ze wisten te verzamelen en dan vooral hoe ze die wisten om te zetten in visualisaties en feedback voor skiërs.

Carv prototype

Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en lijkt het erop dat ze het product nog veel beter hebben kunnen maken voor ze het op de markt brengen. Dat doen ze trouwens met een Kickstarter-campagne die sinds vorige week live is.

Het doel van 50.000 dollar hebben ze al gehaald. Voor 249 dollar kun je het project steunen en krijg je, voor het volgende het wintersportseizoen begint, een set thuis. Voor gedetailleerde analyses en het combineren van data met video moet je daarnaast een betaald abonnement afsluiten op Carv Coach.