Betrap inbrekers en jaag ze weg met je verlichting dankzij ComfyLight

Na twee persdagen vol aankondigingen, is de IFA in Berlijn vanaf vandaag open voor het publiek. Het Zwitserse ComfyLight is één van de bedrijven die er zijn product tentoonstelt. En dat product belooft veel goeds: het gaat om een LED-lamp die inbrekers betrapt en wegjaagt. Allerhande beveiligingscamera’s kun je dus achterwege laten, is het idee.

ComfyLight laat een slimme lamp en een smartphone samenwerken, waardoor het meer is dan slechts een buitenlamp. Afhankelijk van hoeveel plekken je hebt die je wilt beveiligen, koop je een aantal lampen, die een adviesprijs van honderd euro hebben. De lampen verbind je met een app op je smartphone. Iedere lamp kun je een naam geven, zodat je het overzicht over de lampen niet verliest.

Comfylight

Alarm

Het betrappen van inbrekers gaat middels een sensor die in de lamp verwerkt zit. Die sensor herkent bewegingen als je van huis bent. Is er beweging in een kamer of rond je huis, dan ontvang je een melding via de app. Maar daar blijft het niet bij, de lamp gaat namelijk ook direct over tot actie. Door snel te knipperen wordt de rest van je buurt op de hoogte gesteld dat er iets gebeurd. Zij kunnen dus ingrijpen, maar met wat geluk is de belichting al genoeg reden voor de inbreker om weg te gaan.

De ComfyLight werkt overigens ook preventief. Als je niet thuis bent, gaat hij regelmatig aan en uit, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is. Hij probeert daarbij de leefpatronen aan te houden die jij hebt als je thuis bent. Op die manier worden inbrekers van tevoren al afgeschrikt.

Helaas is de ComfyLight op dit moment nog niet beschikbaar. Het bedrijf heeft net een succesvolle Kickstarter-campange achter de rug en via de website kun je je aanmelden als je interesse hebt. Hierdoor krijg je updates over wanneer de pre-orders van start gaan.