Crowdfunded luier helpt ouders bij het analyseren van de urine van hun baby


Toegegeven, het is niet bepaald iets wat je mee zult krijgen wanneer je de boeken er op na gaat slaan als verse ouders. Maar in de loop der jaren is duidelijk geworden dat de urine van pasgeboren baby’s veel informatie bevat over de gezondheid van de kleine spruit. Bepalen wat en hoe is echter weer een vak apart.

Een bedrijf uit New York richt zich er nu op om dat juist makkelijker te maken met hun “Smart Diapers”. Ouders kunnen, volgens eigen onderzoek van de makers, binnen 10 seconden de luier ‘scannen’ en op deze manier informatie over de gezondheid van hun kind inzichtelijk krijgen.

De slimmigheid van de luier is niets meer dan een kleurrijke variant op de QR-code. Het label reageert op de samenstelling van de urine en de verschillende kleurencombinaties geven ouders inzicht in urineweg infecties, uitdroging of zelfs chronische nierproblemen.

smart_diaper

Via crowdfundingplatform Indiegogo probeert men nu het budget bij elkaar te sprokkelen om de luiers in productie te nemen. Daarnaast zullen in september diverse ziekenhuizen in de Verenigde Staten een test gaan doen met de luiers.