CUJO beschermt je slimme huis tegen hackers en malware

De komst van steeds meer met het internet verbonden apparaten in onze smart homes brengt ook nieuwe veiligheidsrisico’s met zich mee. Het bedrijf CUJO probeert daar iets tegen in te brengen: met een slim apparaat om alle andere apparaten te beschermen. Daarmee is het bedrijf één van de finalisten in de Innovative World Technologies-categorie van de SXSW Accelerator.

CUJO is een apparaatje dat je simpelweg aan je router kunt koppelen. Vanaf dat moment begint het met het analyseren van jouw gedrag. Door middel van machine learning leert het steeds meer patronen herkennen. Op die manier kan CUJO vervolgens afwijkingen signaleren, zoals malware of indringen van een hacker, zodat apparaten geblokkeerd kunnen worden. Het apparaat verstuurt overigens geen gedetailleerde analyse van jouw gedrag naar de cloud, maar alleen metadata.

Daarnaast biedt het bedrijf ook een app waarmee je alle apparaten in je huis kunt beheersen. Tevens krijg je daar een melding van afwijkend gedrag te zien. En mocht CUJO nou iets blokkeren wat niet schadelijk is, dan je dat handmatig weer omdraaien.

Het bedrijf uit de Verenigde Staten biedt de dienst aan in de vorm van een abonnement: de hardware en de eerste zes maanden kosten je gezamenlijk honderd dollar. Daarna kost het gebruik van CUJO je 9 dollar per maand.