De LED’s van Hammerhead wijzen je de weg

Hammerhead Navigation probeert met de Hammerhead een fietslamp en navigatiesysteem in één te creëren. De Hammerhead wijst de weg door links of rechts op het apparaatje LED’s te laten branden.

Het kleine apparaatje kan aan de voorkant van de fiets worden bevestigd. Links en rechts op het apparaatje zitten LED’s die bij iedere straat, hoek of bocht tonen welke kant je op moet. De LED’s knipperen rood om te waarschuwen voor gevaarlijke situaties. Aan de voorkant zit een koplamp, om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers.

Hammerhead wijst je de weg door middel van opflikkerende lichtjes. Routes kunnen voorafgaand aan de fietstocht ingesteld worden met behulp van een app. Je kunt er voor kiezen om zelf een route te bepalen, of een vaststaande route te nemen. Afhankelijk van wensen als wel of geen heuvels, afstand en omgeving wordt er een route voorgesteld. Deze voorgestelde routes zijn op crowdsource-basis. Je kunt dus ook je eigen favoriete routes uploaden.

De vraag blijft hoe goed deze lampjes te zien zijn overdag. Onderstaande video geeft hier helaas geen uitsluitsel over. De Hammerhead zit momenteel nog in een crowdsource-fase. Voor 75 dollar is het mogelijk dit project te ondersteunen.