Oplader kwijt? Pak de fiets!

Nederlanders fietsen per jaar honderden kilometers. Heel veel energie wordt dagelijks in fietsen gestoken, maar levert niets meer op dan het verplaatsen van A naar B. Met het apparaatje Atom kan al deze fietsenergie omgezet worden om je telefoon op te laden.

De Atom, van ontwikkelaar Siva Cycle, is een nieuwe variant van de ouderwetse dynamo op de fiets. De Atom wordt aan het wiel gehangen, en op het moment dat je gaat fietsen wordt de accu opgeladen. Deze accu kan direct aan een mobiele telefoon of ander usb apparaat gehangen worden. De dynamo beschikt over een output van 500 mA, wat betekent dat je telefoon met dit apparaatje net zo snel wordt opgeladen als wanneer de telefoon aan een computer oplaadt.

De Atom weegt slechts 300 gram en past makkelijk bij het achterwiel van je fiets. Het apparaatje zal geen overlast veroorzaken. Het zit stevig vast, en zal dan ook niet snel kwijtraken. Erg handig aan de Atom is, is dan de accu losgehaald kan worden van het apparaatje zelf. Je kunt dus de energie die hebt gegenereerd met fietsen, ook met je meenemen mocht je telefoon nog niet volledig opgeladen zijn. Wel belangrijk om de volgende keer dan niet te vergeten om te controleren of de accu er wel aanhangt!

De Atom kost 99 dollar en is hier te bestellen.