Oorlogsfilm De Slag om de Schelde is vanaf deze datum op Netflix te zien

De slag om de Schelde

Het is de op één na duurste Nederlandse film ooit gemaakt: De Slag om de Schelde. En binnenkort is deze film ook gewoon op Netflix te bekijken. De film kostte zo’n 14,5 miljoen euro, en daarmee is alleen de film Zwartboek nog duurder.

De film heeft behoorlijk wat moeten doorstaan. Zo werd-ie meermaals uitgesteld vanwege de pandemie. In december kregen alleen filmrecensenten de film te zien, waarna De Slag om de Schelde bijzonder goede recensies kreeg. Het werd zelfs on-Nederlands goed genoemd. In juni 2021 kwam de film alsnog naar de bioscopen en trok zo’n 400.000 bezoekers.

De Slag om de Schelde naar Netflix

Mocht je deze oorlogsfilm van Nederlandse bodem nog niet in de bioscoop hebben gezien, dan kun je deze binnenkort gewoon vanaf de bank bekijken. Netflix heeft namelijk de rechten betaald om deze film naar het streamingplatform te halen. We hoeven daar niet heel lang meer op te wachten, want vanaf 15 oktober is deze film al te zien.

Het verhaal

Geen idee waar De Slag om de Schelde eigenlijk over gaat? Dit is de omschrijving van de film: ‘November 1944. Op het onder water gelopen eiland Walcheren in Zeeland vechten duizenden geallieerden tegen het Duitse leger. Drie jonge levens raken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat tegen wil en dank in het verzet betrokken raakt, komen voor cruciale keuzes te staan die niet alleen gaan over hun eigen vrijheid maar ook over de vrijheid van anderen.’

Cast

De film had een flink budget van 14,5 miljoen euro, waardoor er ook geld vrij gemaakt kon worden voor zelfs een internationale ster in de cast. Regisseur Matthijs van Heijningen Jr. heeft hiermee Tom Felton weten te strikken, die je waarschijnlijk kent als Draco Malfidus uit Harry Potter. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Gijs Blom, Jamie Flatters, Susan Radder en Jan Bijvoet.

Beeld: Netflix